Kısa Ancak Yeterli...
Merhaba,
Özlem Hoca ile tanışıklığımız bundan yaklaşık 15 yıl öncesine denk geliyor. Gebze Anibal Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarından biri olarak kendisinden Lise 2-3 dönemlerinde “Türk Dili ve Edebiyatı” dersi almıştım. İlgili dönem ve sonrasında da hayatımda izleri bulunan en samimi değerlerimden biridir Özlem Hoca… Belki de öğrencilik hayatımın en “Dip” noktalarından birisiydi karşılaşmamız. Bu alıntıyı yapmak hep hoşuma gitmiştir. Seth Godin’in vazgeçmeyi ve vazgeçmemeyi öğreten küçük bir kitabıdır “Dip”. Hayat boyu birkaç kez dibi görüp yeniden yükselebileceğinizi anlatan motive edici bir kitaptır. İşte okul hayatımla ilgili dibi gördüğüm bir anda karşılaştık biz de…
Onun ilgisi ve gayreti ile ben kendimi, o ise beni gerçekleştirdi. Sayesinde kısa sürede toparlandım, okul hayatım normale döndü. Yetmedi, bakış açımı değiştirdi, vazgeçmemeyi ve ayrıca kendimi daha iyi ifade edebilmeyi öğretti bana… Bu konuda her ne kadar haddime değilse de maharetini tanıyanların çoktan görmüş, tanıyacak olanların ise mutlaka göreceğini söyleyebilirim.…
Edebiyat dersi sınavlarımızın son ve önemli bölümü olan kompozisyon kısmında uzun metinler yazmaktan hoşlanmadığımı bugünkü whatsapp yazışmamızda kendisi ile paylaştığımda “kısa ancak yeterli” yazılarımın aklında olduğunun teyidini alınca yüzümü ayrıca bir gülümseme kapladı. Samimiyetini ve sıcaklığını kablosuz ağlar üzerinden dahi alabilirsiniz…
Bu vesile ile buradan bir itirafta da bulunmak isterim: Kompozisyon yazdığımız sınavların birisinde kompozisyon konusu olarak verilen verilen ve Konfiçyüs’e ait olan “Karanlığa küfredeceğine, bir mum yak!” özlü sözünü sehven “Karanlığa küfredeceğine, bir mum yak, bırak!” olarak türetip oradan özlü söze farklı bir giriş ve devamında nispeten farklı bir sonuç ile yazımı tamamlamış, sınav notları açıklandığında ise bu konuda ekstra teşekkür almıştım. O teşekküre ne kadar ihtiyacım varmış ki ancak şimdi bu vesile ile itiraf edebiliyorum… J
Özlem Hoca ile henüz yolları kesişmemiş olanlara yegane tavsiyem hayatlarının bir anından itibaren mutlaka kendisini takip etmeleri ve eğer fırsatları olursa önemli kararlar arifesinde motive/ikna edici dokunuş ve yönlendirmelerine izin vermeleri gerektiğidir. Buna ihtiyacınız var ise neden bugün olmasın? Nihayetinde yarından daha erkendir…!